Villeroy & Boch voltooit de overname van Ideal Standard en treedt toe tot Europa's grootste fabrikanten van badkamerproducten.

Villeroy & Boch heeft de overname van alle werkmaatschappijen van de Ideal Standard Group succesvol afgerond. Ideal Standard zal worden geïntegreerd als een afzonderlijk onderdeel van de Villeroy & Boch Groep nu alle noodzakelijke goedkeuringen van de antitrustautoriteiten zijn ontvangen.

Brussel/Mettlach, 29 februari 2024 – Door de integratie zal Villeroy & Boch toetreden tot de gelederen van Europa's grootste producenten van badkamerproducten, met ongeveer 13.000 werknemers en een wereldwijd productie- en distributienetwerk. Ideal Standard sluit uitstekend aan bij het businessmodel van Villeroy & Boch. De complementaire sterke punten van de twee bedrijven op het gebied van regionale aanwezigheid, verkoopstrategieën en product- en merkenportfolio's zullen het concurrentievermogen van de Groep vergroten.

De samenstelling van de directie van Villeroy & Boch AG blijft onder CEO Gabi Schupp ongewijzigd. Jan Peter Tewes zal de Ideal Standard-activiteiten blijven leiden en zal rapporteren aan Gabi Schupp.

“Met de overname van Ideal Standard volgen we systematisch ons strategische groeipad, breiden we onze kernactiviteiten uit en versterken we onze internationale aanwezigheid. Wij zijn ervan overtuigd dat de twee bedrijven ook cultureel goed bij elkaar passen. Naast onze traditionele merken delen we gemeenschappelijke waarden, waaronder toewijding aan kwaliteit en service, waardering voor voorbeeldig design en het voortdurende streven naar innovatie. Wij heten onze nieuwe collega's van harte welkom en kijken ernaar uit om samen onze toekomst vorm te geven”, aldus Gabi Schupp, CEO van Villeroy & Boch AG. 

“De overname van Ideal Standard vertegenwoordigt de grootste transactie in de geschiedenis van Villeroy & Boch. De integratie zal ons in staat stellen onze veerkracht in een voortdurend uitdagende marktomgeving te vergroten, synergieën te benutten en een optimale basis te leggen voor toekomstige winstgevende groei”, aldus Andreas Schmid, voorzitter van de raad van commissarissen van Villeroy & Boch AG. 

“Wij kijken ernaar uit om samen te werken als onderdeel van de Villeroy & Boch Groep. Een sterkere regionale aanwezigheid, onze gebundelde expertise in de particuliere consumenten- en zakelijke projectsector, en onze uitstekend gepositioneerde kranenactiviteiten zijn slechts enkele voorbeelden van het enorme potentieel dat we zullen realiseren met onze klanten, onze partners en onze medewerkers”, aldus Jan Peter Tewes, CEO van Ideal Standard International NV.

Het gezamenlijke bedrijf zal in de toekomst zijn gevestigde merken behouden. Ideal Standard zal als aparte tak in de organisatie worden geïntegreerd. Het hoofdkantoor van de Villeroy & Boch Groep blijft Mettlach in Duitsland, terwijl Ideal Standard vanuit Brussel in België bestuurd zal blijven. 

Over Villeroy & Boch

Villeroy & Boch is één van 's werelds toonaangevende premiummerken voor keramische producten. Het familiebedrijf, opgericht in 1748 en gevestigd in Mettlach/Duitsland, staat voor innovatie, traditie en stijl. Als gerenommeerd lifestylemerk is Villeroy & Boch in 125 landen vertegenwoordigd met producten in de divisies Badkamer & Wellness en Dining & Lifestyle.

Over Ideal Standard

Ideal Standard International is een toonaangevende fabrikant van sanitairproducten en -accessoires in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika en levert een breed scala aan merkproducten voor residentiële en niet-residentiële gebouwen in meer dan 100 landen. Het bedrijf produceert producten voor alle productcategorieën in de sanitair- en kranenmarkt. De multi-categorie oplossingen positioneren het als een 'one-stop-shop' voor zijn klanten. Ideal Standard International brengt zijn producten op de markt onder een aantal bekende internationale en nationale merken, waaronder Ideal Standard, Porcher en Armitage Shanks.