Sanitaircollecties Joy en Conca van Ideal Standard winnen prestigieuze design awards

Ideal Standard heeft met trots aangekondigd dat Joy en Conca, twee producten uit de Atelier Collections, zijn erkend door de internationaal gerenommeerde iF DESIGN AWARDS en Red Dot Design Awards.

De Atelier-collecties zijn het resultaat van de exclusieve samenwerking van Ideal Standard met de beroemde Italiaanse ontwerpstudio Palomba Serafini Associati (PS+A) en vertegenwoordigen de toewijding van het merk om de toekomst van het moderne leven vorm te geven door middel van design. Mede-oprichter Roberto Palomba van PS+A en Chief Design Officer van Ideal Standard, liet zich inspireren door het rijke erfgoed van de fabrikant bij het ontwikkelen van de collecties, waaronder de Joy-kraanarmatuur en de Conca keramische wastafelserie, met als doel om innovatie en schoonheid samen te brengen tot een mooi en tijdloos resultaat.

Esthetisch uitgangspunt van de Joy kranencollectie is de botanische vormgeving, waarbij een ontwerp uit één stuk zorgt voor een schoon en modern product dat gemakkelijk schoon te maken is en verkrijgbaar is in vier opvallende afwerkingen: Chroom, Silverstorm, Brushed Gold en Magnetic Grey. De pure eenvoud van Joy maakt de kranenserie buitengewoon veelzijdig, als aanvulling op zowel vierkant als rond keramiek en past bij vele verschillende badkamerstijlen. De Joy kranenserie is voorzien van Ideal Standard’s baanbrekende FirmaFlow – keramische schijftechniek – waarmee het waterverbruik beperkt kan worden tot 5 l/min en de fijnste temperatuuraanpassingen mogelijk maakt voor een comfortabele gebruikerservaring.

Het Conca keramische wastafel-assortiment maakt deel uit van de bredere Conca-collectie, die ook kranen, meubels en badkuipen omvat.

Organische rondingen en sensuele details staan ​​centraal bij Conca, met geavanceerde technologieën die niet alleen nieuwe niveaus van zuiverheid in design mogelijk maken dankzij de dunne lijnen van de wastafel, maar ook een geoptimaliseerd en milieubewust gebruik van grondstoffen. Ondanks dat het is ontworpen voor het moderne leven, is Conca ook geworteld in de rijke ontwerpgeschiedenis van Ideal Standard, waarbij het zich heeft laten inspireren door de klassieke collectie van het merk met dezelfde naam, ontworpen door Paolo Tilche in 1972.

Het waren de unieke en innovatieve ontwerpbenaderingen van de twee productseries die de onafhankelijke jury van de iF DESIGN AWARD en de Red Dot Award organisaties besloot om deze collecties de gewilde onderscheidingen toe te kennen.

Roberto Palomba, medeoprichter van PS+A en chief design officer bij Ideal Standard, zegt: “We zijn verheugd dat we deze twee zeer belangrijke prijzen hebben gewonnen, die het harde werk en de toewijding erkennen die zijn gestoken in het versterken van de positie van Ideal Standard als een toonaangevende sanitairproduct is in design. Deze onderscheidingen moedigen ons aan om op deze weg verder te gaan."

Klik op onderstaande link voor meer informatie over respectievelijk de Joy en Conca collectie:

https://www.idealstandard.nl/producten/collecties/joy
https://www.idealstandard.nl/producten/collecties/conca

Of klik op onderstaande link voor meer informatie over Atelier Collections:

https://www.idealstandard.nl/producten/atelier