Ideal Standard wint drie Red Dot Awards

Ideal Standard ontving drie prijzen voor uitmuntend productontwerp tijdens de internationale Red Dot Design Awards 2022. Drie series uit de Atelier Collections werden bekroond: Joy Neo, Linda-X en Tipo-Z.

Joy Neo is één van de nieuwste toevoegingen aan de Atelier-collecties van Ideal Standard, een klassiek en toch eigentijds assortiment kranen. Deze neoklassieke productserie combineert extravagantie en bescheidenheid, terwijl de eenvoudige geometrische vormen en het symmetrische ontwerp luxe en toch ingetogen elegantie uitstralen. Joy Neo is verkrijgbaar in twee verschillende kleurafwerkingen, een verscheidenheid aan modellen en met twee handgreepopties.

Ook de keramische wastafelserie Linda-X collectie kreeg een prijs van de jury - een tijdloze en elegante serie wastafels en een badkuip die doet denken aan de iconische Linda collectie uit 1977. De Linda-X wastafels worden enerzijds gekenmerkt door fijne, ronde lijnen, maar is anderzijds ook extreem robuust en duurzaam dankzij het gepatenteerde materiaal Diamatec® van Ideal Standard.

Ook de opvallende Tipo-Z zuilwastafel, onderdeel van Atelier Collections, heeft een Red Dot Award gekregen. Tipo-Z bestaat uit één stuk fijn keramiek, zonder ruimte tussen de wastafel en het voetstuk, en imponeert met zijn monolithische silhouet, dat de wastafel tot een elegant middelpunt in elke badkamer maakt.

Alle drie de collecties zijn ontworpen in samenwerking met de gerenommeerde Italiaanse designstudio Palomba Serafini Associati.

Met duizenden inzendingen is de Red Dot Design Award één van de grootste designwedstrijden ter wereld. Sinds de oprichting in 1955 is de felbegeerde Red Dot-Award het internationaal erkende waardering van uitstekende ontwerpkwaliteit - voor producten die esthetisch, functioneel, slim of innovatief zijn.

Jan Peter Tewes, Co-CEO van Ideal Standard, zei: “We zijn verheugd dat de ontwerpkwaliteit van Ideal Standard opnieuw is erkend door de Red Dot organisatie. Met name onze Atelier Collections brengen krachtige technologie en innovatief design samen, waardoor tijdloze projecten kunnen worden gerealiseerd. We zijn er trots op dat onze producten indruk hebben gemaakt op zo'n vooraanstaande jury en het ontvangen van drie prijzen is een buitengewone prestatie."

Voor meer informatie over de Atelier Collections van Ideal Standard, klik hier