Ideal Standard viert drievoudig succes voor nieuwe collecties tijdens iF Design Awards 2024

Ideal Standard, een toonaangevende leverancier van badkamer- en toiletoplossingen, viert een drievoudige overwinning bij de iF Design Awards 2024 voor zijn nieuwe productassortimenten: Solos, La Dolce Vita® en Alu+. De innovatieve collecties zijn gemaakt door de bekende ontwerper en Chief Design Officer bij Ideal Standard, Roberto Palomba.

De prijzen werden uitgereikt als onderdeel van de zeer gerespecteerde iF International Forum Design-wedstrijd, die uitmuntendheid in design en innovatie in verschillende industrieën erkent. De prijzen werden in 1954 ingesteld en de inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury van experts op basis van criteria als ontwerpkwaliteit, innovatie, functionaliteit en impact op het milieu. Dit jaar trok de wedstrijd bijna 11.000 inzendingen uit 72 landen, wat het mondiale bereik en de betekenis ervan onderstreepte.

De eerste prijs ging naar Solos, een innovatieve en visueel opvallende collectie met een unieke geïntegreerde combinatie van wastafel en kraan en een reeks geavanceerde doucheoplossingen. Fijne, rechte lijnen en extreem dunne randen geven de wastafel zijn kenmerkende lichte uitstraling, terwijl de strakke, volledig geïntegreerde kraan het naadloze, pure uiterlijk compleet maakt. De doucheproducten combineren intuïtieve, slimme bedieningselementen met een verscheidenheid aan verschillende straalsoorten en een geïntegreerd omgevingslicht, om een geavanceerde alles-in-één oplossing te creëren die een echte spa-achtige ervaring biedt. Gemaakt van baanbrekende materialen en boordevol geavanceerde technologieën, biedt Solos modern gemak en dagelijkse luxe in de badkamer.

De volgende die door de juryleden werd erkend was de La Dolce Vita®-collectie, een collectie die de ingetogen elegantie van een ontspannen Italiaanse levensstijl weerspiegelt. Deze nieuwe serie, die later dit jaar wordt gelanceerd, biedt oplossingen voor de hele badkamer, van wastafels en opbouwwastafels, toiletten, bidets en badkuipen tot mengkranen, doucheproducten en accessoires. De schoonheid van La Dolce Vita® is evenwichtig tussen geometrische vormen en vormen geïnspireerd door de natuur. Klassieke, taps toelopende designelementen en sensuele gebogen randen onderscheiden de producten op elegante wijze van de massa.

Het assortiment doucheproducten en beautybars Alu+ was de derde collectie die werd bekroond. Bij de ontwikkeling van deze collectie kreeg duurzaamheid prioriteit, waarbij Alu+ is gemaakt van hoogwaardig recyclebaar aluminium, bestaande uit 84% gerecycled materiaal. Het assortiment is volledig chroom- en nikkelvrij en bevat waterbesparende technologie die helpt het waterverbruik te verminderen zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. Praktisch staat centraal in het assortiment en Alu+ omvat opbergplanken en bijpassende beautybars, met spiegels en andere opbergoplossingen, waardoor het ideaal is voor kleinere ruimtes. De gehele collectie is verkrijgbaar in drie mat metallic-achtige afwerkingen: Silk Black, Rosé en Silver, waardoor klanten op een nieuwe en opwindende manier met kleur kunnen spelen.

De drie series belichamen perfect de Singular™-filosofie van Ideal Standard, die tot doel heeft oplossingen te bieden voor alle badkamercategorieën die gemakkelijk kunnen worden gemengd en op elkaar afgestemd, waardoor klanten op maat gemaakte ontwerpen kunnen creëren zonder concessies te doen aan hun visie.

Jan Peter Tewes, Chief Executive Officer bij Ideal Standard, zei: "We zijn zeer verheugd om drie iF Design Awards te ontvangen, die onze voortdurende toewijding aan uitmuntend design in de badkamerindustrie onderstrepen. Deze prijzen weerspiegelen onze toewijding aan het creëren van producten die niet alleen de badkamerruimte, maar verrijken ook de levens van onze klanten door doordacht ontwerp en innovatie."

Roberto Palomba, Chief Design Officer bij Ideal Standard, voegde hieraan toe: “Bij design gaat het erom een verschil te maken in de levens van mensen. Dit kan door de esthetiek en het plezier van het zijn in een prachtige omgeving. Het kan in het functionele zijn, waar onze ervaring met dagelijkse routines beter wordt gemaakt. Of het kan zijn dat we weten dat onze levensstijlkeuzes verenigbaar zijn met de zorg voor onze planeet. Met al deze zaken wordt rekening gehouden bij de creatie van een Ideal Standard-collectie, en ik ben blij dat dit wordt erkend door de iF-jury met Solos, La Dolce Vita® en Alu+.”

Het succes van Ideal Standard bij de iF Design Awards 2024 is een bewijs van de niet-aflatende toewijding van het bedrijf aan ontwerpinnovatie en zijn vermogen om consequent producten te leveren die voldoen aan de veranderende behoeften en voorkeuren van consumenten over de hele wereld.