Ideal Standard presenteert nieuwste toevoegingen aan zijn Atelier Collections - Calla en Joy Neo - op de toonaagevende interieurbeurs Salone del Mobile in Milaan, Italië

Ideal Standard heeft zijn meermaals, met diverse awards, bekroonde Atelier Collections uitgebreid met twee nieuwe, prachtig vormgegeven series: Calla en Joy Neo.

De nieuwe series zullen deel uitmaken van de blikvangers die Ideal Standard laat zien op de Salone del Mobile van dit jaar, de grootste interieurbeurs ter wereld.

Salone del Mobile, dat van 7 tot 12 juni in Milaan plaatsvindt, zal laten zien hoe Ideal Standard haar erfgoed op het gebied van design van invloed is geweest op de nieuwste toevoegingen aan haar Atelier Collections, waarin klassieke kenmerken worden gecombineerd met moderne technologie en innovatief design om inspirerende badkameroplossingen te creëren.

De nieuwe collecties vertegenwoordigen een ware samensmelting van design door de eeuwen heen, elke serie geïnspireerd op klassieke badkamer elementen, gecombineerd met hedendaagse componenten - het leveren van een nieuw eclecticisme in badkamer design. De producten in de Calla en Joy Neo series, ontworpen door Ludovica + Roberto Palomba, zijn speciaal ontwikkeld met het oog op flexibiliteit, zodat ze in verschillende interieurstijlen kunnen worden geïntegreerd.

Deze twee collecties belichamen Ideal Standard's Singular™ - one-stop-shopping - filosofie, om inspirerende badkameroplossingen te bieden uit een compleet assortiment van verschillende productcategorieën, die gemakkelijk op maat kunnen worden gemaakt om aangepaste ontwerpen en stijlen te bereiken. Door het samenbrengen van de sectorexpertise en ontwerpservice van het bedrijf, evenals het complete assortiment van Ideal Standard's producten, stroomlijnt deze nieuwe aanpak het badkamerontwerp- en selectieproces voor klanten, architecten en ontwerpers.

Calla

Geïnspireerd door het Victoriaanse tijdperk en de eerste keramiekproducties, wordt de Calla serie gekenmerkt door heldere, eenvoudige geometrische vormen met sterke horizontale en verticale lijnen, voor een tijdloos product dat getemperde luxe belichaamt. Calla omvat een breed scala aan keramische producten, waaronder elegante wastafels en wastafelzuilen, verfijnde toiletten en bidets, en een neoklassieke vrijstaande badkuip als een prachtig object om een statement mee te maken. De wastafels kunnen ook worden gecombineerd met de meer eigentijdse wastafelzuilen, waardoor het product een totaal andere identiteit krijgt en klanten het kunnen integreren in moderne badkamerontwerpen.

Joy Neo

Joy Neo vertegenwoordigt een evolutie van het classicisme, waarbij kenmerken van de meer eigentijdse en cilindrische Joy collectie gecombineerd worden met klassieke, vierkante design elementen, en zowel kruis- als éénhendel handgrepen. Het resultaat is een zeer veelzijdige en verfijnde serie kranen die perfect gecombineerd kan worden met neo-klassieke series zoals Calla, maar ook met meer minimalistische keramische lijnen, zoals Ideal Standard’s serie Extra.

Joy Neo biedt een uitgebreide collectie, waaronder ééngreeps wastafelmengkranen, tweegreeps wastafelmengkranen, wastafelwandmengkranen en 3-gats wastafelmengkranen, evenals verschillende bad- en doucheproducten. De collectie is verkrijgbaar in twee afwerkingen, Magnetic Grey en Chrome, en is aan te passen aan elke ruimte.

Hoewel het design geïnspireerd is op het verleden, is de serie ontworpen met het oog op de toekomst om de gebruikers de beste ervaring te bieden, met innovatieve technologie aan de binnenkant. De EcoFlow-regelaar verlaagt het waterverbruik tot 5 l/min, voor een duurzamer gebruik van water zonder afbreuk te doen aan het comfort. De kranen zijn eenvoudig te installeren, met het EasyFix® montagesysteem waardoor de installatietijd met zo’n 30 procent daalt. De Magnetic Grey-producten worden geproduceerd met behulp van de nieuwste PVD-technologie - Physical Vapour Deposition - om de kleur van de kranen te beschermen en te behouden. PVD is een dunne beschermende coating die wordt aangebracht in een vacuüm, waardoor producten tien keer beter bestand zijn tegen chemicaliën, slijtage, schokken, verkleuring en corrosie. Bovendien zorgt de SmartShine® afwerking van de verchroomde modellen voor een langere levensduur en een eenvoudigere reiniging.

Roberto Palomba zegt over de nieuwe collecties: "Het was nooit onze bedoeling om collecties te creëren die alleen kunnen worden gebruikt in een klassiek interieur, maar juist om producten te ontwerpen die kunnen worden samengevoegd met elementen uit andere tijdperken en stijlen om klanten nog meer creatieve vrijheid te geven.. Innovatie, erfgoed en de behoeften van de moderne tijd zijn de sleutelelementen die vertegenwoordigd zijn in de Calla en Joy Neo collecties."

Kijk hier voor meer informatie over Calla: www.idealstandard.nl/producten/collecties/calla

En meer informatie over Joy Neo: www.idealstandard.nl/producten/collecties/joy-neo