Ideal Standard’s Together World Tour stopt in de iconische stad Londen en onthult haar nieuwe collectie Tipo-Z

De unieke reeks digitale evenementen van Ideal Standard, de Together World Tour, is in Londen aangeland en verkend de iconische en de designcultuur in de stad.

De Together World Tour, de innovatieve serie digitale evenementen van Ideal Standard die speciaal is gemaakt voor iedereen die interesse heeft in architectuur en design, stopt op 23 september in Londen voor de derde van de zes evenementen die over de hele wereld plaatsvinden. De Together World Tour, heeft tot doel om te inspireren door o.a. in de ontwerpcultuur van zes unieke wereldsteden te duiken.

Na het succes van de eerste twee evenementen in Milaan en Berlijn, waar het merk de opvallende nieuwe Linda-X- en Extra-productseries uit de nieuwe Atelier-collecties lanceerde, gaat het evenement in Londen de nieuwe Tipo-Z wastafelserie onthullen. De collectie is beïnvloed door het rijke designerfgoed van het merk en is het resultaat van de samenwerking met de Italiaanse designstudio Palomba Serafini Associati (PS+A) en medeoprichter Roberto Palomba, die tevens Chief Design Officer van Ideal Standard is.

Het evenement laat de onstuitbare creativiteit van Londen zien en zijn invloed op de designgcultuur, inclusief de ontwikkeling van de Tipo-Z wastafelserie. Van de gevierde kunstenaar Soheila Sokhanvari tot de textiel- en modeontwerper Darren Cross, het meeslepende evenement introduceerd enkele van de meest gevierde kunstenaars van Londen, evenals de meest inspirerende momenten van de afgelopen jaren.

Het evenement in London zal het eerste hybride evenement van de World Tour zijn dat deels digitaal plaatsvindt maar ook deels fysiek waarbij een aantal genodigden, de Design London-tentoonstelling, kunnen bezoeken. Op de tentoonstelling organiseert Ideal Standard ook verschillende unieke en creatieve sessies op basis van de belangrijkste thema's die in de film worden onderzocht, zoals Soheila en Darren.

Jan Peter Tewes, CEO van Ideal Standard International vertelt: “Door de rijke diversiteit van Londen is het al eeuwenlang toonaangevend op het gebied van design, kunst, muziek en meer. De mix van stadsdelen en culturen helpt bij het creëren van de energie waar Londen bekend om staat, en het is iets waar we geïntrigeerd door waren om wat dieper in te duiken. Het is geweldig om vergezeld te worden door de internationale designgemeenschap, zowel online als ook door degenen die de ‘Design London’ persoonlijk bijwonen, om te ontdekken hoe die uitgesproken Londense houding zal bijgedragen aan de lancering van Tipo Z.”

Een nieuw Icoon in de Atelier Collections: Tipo-Z

Tipo Z wordt het middelpunt van de Atelier-collecties. Het is een moderne vernieuwde uitgave van de tijdloze Zeta-wastafel, ontworpen door de Italiaanse designer en architect Gio Ponti in 1954. Het benaderen van design als een tijdloos concept is het sleutelbegrip van de Atelier Colletions en de nieuwe toevoeging Tipo-Z, waarbij het verleden, het heden en de toekomst worden benut als inspiratie.

De iconische wastafel van de Atelier Collections is gebaseerd op de originele Zeta-wastafel en op het ontwerp en de culturele diversiteit van steden zoals Londen om een unieke, statige wastafel met een uitgesproken karakter te creëren. Met behulp van geavanceerde technologie is de keramische wastafel Tipo-Z uit één stuk gegoten, zonder opening tussen wastafel en voetstuk, waardoor een complete, unieke vorm is ontstaan die in 1954 technisch niet haalbaar zou zijn geweest. Dankzij deze technologische vooruitgang heeft Ideal Standard nieuwe materialen en methoden gebruikt om een duurzame, lichtgewicht, ultradunne wastafel te creëren.

Roberto Palomba, mede-oprichter van PS+A en chief design officer bij Ideal Standard, zegt: "Tipo-Z is een natuurlijke evolutie van Gio Ponti's originele Zeta-wastafel, geïnspireerd vanuit ons moderne leven, de diversiteit en het gezichtspunt van verschillende culturen, en het rijke designverleden van Ideal Standard om een uniek stuk voor de hedendaagse badkamer te creëren.

“Tipo-Z is ontworpen vanuit een architectonisch, monolithisch silhouet, dat elegantie uitdrukt en ervoor zorgt dat het een stralend middelpunt van de badkamer wordt. Wij geloven in het ontwerpen van producten die de grenzen verleggen van wat in het verre verleden is ontworpen en die onze kennis over badkamerdesign uitdagen. Door de elegante, iconische elementen vast te leggen die Zeta tot uitdrukking bracht, hebben we de vorm opnieuw uitgevonden en nieuwe technologieën en materialen gebruikt om een opvallende, lichtgewicht enkel gegoten wastafel te creëren.”

Het volgende evenement van de Together World Tour vindt plaats in Parijs, met de laatste twee evenementen in Dubai en Shanghai. Ga naar www.togetherworldtour.com om je in te schrijven voor deze evenementen, eerdere evenementen te bekijken en toegang te krijgen tot exclusieve aanvullende content.