Ideal Standard’s Intellimix® wint internationale design awards

Intellimix® van Ideal Standard - een slimme, duurzame oplossing voor superieure hygiëne in publieke ruimtes - heeft twee felbegeerde internationale designprijzen gewonnen, de Red Dot Award voor Product Design 2021 en de iF DESIGN AWARD 2021. Beide awards geven een, door een vakjury, bepaalde erkenning aan met betrekking tot de hoogste normen van kwaliteit, innovatie en functionaliteit van productfabrikanten over de hele wereld.

Intellimix is ontworpen om bij elk gebruik zowel zeep als water af te geven en is 100 procent aanraakvrij, waardoor verbeterde hygiënenormen in openbare sanitaire ruimtes worden gegarandeerd. Ideaal voor kantoren, vrijetijdsvoorzieningen en andere omgevingen met veel verkeer is, zoals winkelcentra, hotels en restaurants. De kran heeft een schoon, modern ontwerp en is ook milieuvriendelijk, bespaart op grondstoffen en vermindert afval.

Intellimix levert een optimale electronische wascyclus inclusief water en zeep. Het heeft een ingebouwde TFT-scherm met duidelijke instructies om de handwaservaring te verbeteren.

Het display kan ook worden ingesteld om een bedrijfslogo of reclameuiting weer te geven tijdens inactiviteit. De kraan is beschikbaar in het Chroom en Black Onyx.

Ondanks het feit dat bij elke wasbeurt een optimaal zeepvolume wordt geleverd voor een betere hygiëne, vermindert Intellimix feitelijk de totale hoeveelheid zeep en water die doorgaans wordt gebruikt in sanitaire ruimtes met traditionele voorzieningen, waardoor afval wordt geminimaliseerd en kostenbesparingen tot wel 80 procent op zeep en 85 procent worden gerealiseerd op het water.

Met meer dan 18.000 inzendingen is de Red Dot Award één van 's werelds grootste ontwerpwedstrijden. Sinds de oprichting in 1955 is de gewilde onderscheiding Red Dot 'het gerespecteerde internationale label van uitstekende designkwaliteit. Daarentegen wordt de iF DESIGN AWARD al 67 jaar erkend als ‘scheidsrechter’ van kwaliteit voor uitzonderlijk design en is het één van de belangrijkste designprijzen ter wereld, met alleen al dit jaar meer dan 10.000 inzendingen.

Bert Depiere, vice-president kranen bij Ideal Standard, zei: “We zijn zeer verheugd dat Intellimix wordt erkend door deze organisaties. De onderscheidingen hebben jarenlang het allerbeste in design belicht en we zijn er trots op dat we dit jaar tot de ontvangers behoren. Nu, meer dan ooit, moeten publieke ruimtes worden ontworpen om de gezondheid en het welzijn van gebruikers te beschermen. Het winnen van deze prijzen is een duidelijke erkenning dat Intellimix een belangrijke stap voorwaarts betekent als het gaat om het verhogen van de hygiënenormen in openbare wasruimtes, terwijl het natuurlijk de duurzaamheid verbetert en de handenwaservaring voor eindgebruikers verrijkt. "

Vanaf 22 juni 2021 is Intellimix te zien in de tentoonstelling 'Design on Stage' in het Red Dot Design Museum Essen. Meer informatie over Intellimix, klik op onderstaande link: https://www.idealstandard.nl/expertise/onze-innovaties/intellimix

Over Ideal Standard International

Ideal Standard International is één van de meest toonaangevende fabrikanten in de wereld van hoogwaardige privé- en openbare badkameroplossingen. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Brussel, België, biedt werk aan ongeveer 9.000 mensen en exploiteert 16 productievestigingen die meer dan 100 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika bedienen. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën en samen te werken met ontwerpers van wereldklasse, richt het bedrijf zich op het ontwikkelen van innovatieve badkameroplossingen in meerdere productcategorieën, waaronder badkamerkeramiek, kranen, baden, wellness, meubels en accessoires. De producten worden verkocht onder sterke internationale en lokale merken zoals Ideal Standard, Armitage Shanks (VK), Sottini (VK), Porcher (Frankrijk), Ceramica Dolomite (Italië), Venlo (Nederland) en Vidima (Oost-Europa).

Over iF DESIGN AWARD

Al 67 jaar wordt de iF DESIGN AWARD erkend als een soort scheidsrechter van kwaliteit voor uitzonderlijk design. Het iF-label staat wereldwijd bekend en is één van de belangrijkste designprijzen ter wereld. Inzendingen worden beoordeeld op het productidee, vorm, functie, differentiatie en impact. Alle bekroonde inzendingen worden vermeld in de iF WORLD DESIGN GUIDE en in de iF design-app. Meer informatie beschikbaar op: https://ifworlddesignguide.com/awards

Over Red Dot Design Award

Om de diversiteit op het gebied van design op professionele wijze te beoordelen, is de Red Dot Design Award opgesplitst in de drie disciplines van Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Brands & Communication Design en Red Dot Award: Design Concept . Met meer dan 18.000 inzendingen is de Red Dot Award één van 's werelds grootste ontwerpwedstrijden. In 1955 kwam voor het eerst een jury bijeen om de beste ontwerpen van de dag te beoordelen. In de jaren negentig ontwikkelde professor dr. Peter Zec, CEO van Red Dot, de naam en het merk van de onderscheiding. Sindsdien is de gewilde onderscheiding "Red Dot" het zeer gerespecteerde internationale keurmerk van uitstekende designkwaliteit. De prijswinnaars worden gepresenteerd in  jaarboeken, musea en online. Meer informatie is beschikbaar op www.red-dot.de.